Samenwerkingen met bouwbedrijven, onze hoogste prioriteit.

Voor VVE’s

U bent voor de wijk of straat op zoek naar het verduurzamen van het appartementencomplex. Welke mogelijkheden zijn er? Dat vertellen wij u graag. Één ervan is namelijk een groendak plaatsen op het appartementencomplet of flatgebouw. Welke voordelen een groendak heeft, vertellen wij u graag. Ook mag u contact opnemen met onze groendakspecialisten via 085 – 760 52 42. Zij nemen graag de mogelijkheden met u door voor het verduurzamen van de straat.

Groendak

Een groendak, of ook wel een sedumdak genoemd, kent vele voordelen. Onder andere bieden sedumdaken een uitkomst voor het overtollige water op daken. Een sedumdak neemt namelijk het water op en geven die geleidelijk en gedoseerd weer vrij.

De meeste platte daken zijn voorzien van een bitumen dakbedekking. Bitumen gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee voordat het vervangen moet worden. Van tevoren adviseren wij een dakinspectie aan te vragen, zo wordt de staat van het dak bepaald. Na de inspectie kan het groen geplaatst worden op het dak. Het groen zorgt ervoor dat de levensduur van het dak wordt verlengd. De aangebrachte sedum beschermt het dak namelijk tegen de UV-straling.

Mocht u een groendak plaatsen op het dak, wordt de levensduur verlengt tot wel 60 jaar!

Dakinspectie

Voor het plaatsen van het groendak adviseren wij voor de tijd een dakinspectie te laten uitvoeren aan het dak. Zo kunnen onze experts u vertellen wat de levensduur is van het huidige dak en of deze eventueel eerst vervangen moet worden. De meeste bitumen daken gaan 20 tot 25 jaar mee. In die tussentijd kunnen al wel eventuele lekkages ontstaan. Bij een dakinspectie kan Daktec vaststellen of er al eventuele lekkages te zien zijn en kunnen deze herstellen. Mocht het dak verouderd zijn kunt u dit ook door ons laten renoveren. Wij vertellen graag de mogelijkheden en denken met u mee op het gebied van verduurzamen.

Een dakinspectie inplannen of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Subsidie groendak

In Nederland verstrekken steeds meer gemeentes subsidies om de toepassing van groendaken te stimuleren. Sedumdaken zijn belangrijk voor onder andere het milieu en het leefklimaat in hun gemeente. Per gemeente verschilt de subsidie dan ook. Ons advies is hiervoor contact op te nemen met uw gemeente om te checken of zij subsidie verstrekken voor VVE’s en wat de voorwaarden hiervan zijn. Uiteraard mag u ons ook altijd benaderen, wij helpen u graag en geven passend advies.

Wat kosten een groen dak?

De kosten van een groendak is varieert.  Het ligt net aan het aantal m² van het dak, wat voor soort sedum geplaatst wordt op het dak en hoelang wij hiermee bezig zijn. Na een dakinspectie kunnen wij een juiste offerte op maat maken en daarbij een kostenplaatje. Een groendak is een slimme en duurzame investering van het appartementen complex van uw VVE!

Voordelen groendak

Een groendak kent vele voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Zo zorgt een groendak voor waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en biodiversiteit in de stad. Groendaken maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving dan in een grijze.

De voordelen zijn onder andere:

  • Absorbeert regenwater
  • Zorgt voor schonere lucht
  • Verlaagt omgevingstemperatuur
  • Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen
  • Verlengt levensduur dak
  • Creëert waardevermeerdering gebouw
  • Verhoogt biodiversiteit

Over Daktec Bewust Groen en contact

Daktec Bewust Groen is onderdeel van Daktec. Daktec is voornamelijk specialist op het gebied van platte daken. Onze vestiging in Meppel is ook gespecialiseerd in onder andere pannendaken. Daktec is een betrouwbare partner op het gebied van groendak aanleggen.

Daktec opereert zowel in de zakelijke- als particuliere markt, en voorziet alles van garage tot bedrijfshal met zorg van een hoogwaardig groendak. Kwaliteit staat bij ons voorop. U krijgt dan ook bij Daktec 10 jaar* kwaliteitsgarantie op uw nieuwe of gerenoveerde daken.

Bent u enthousiast geworden over groendaken en wilt u meer informatie ontvangen wat uw mogelijkheden zijn? Neem contact op met onze groendakspecialisten via 085 – 760 52 42 of stuur een mail naar bewustgroen@daktec.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een duurzaam dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw bedrijfspand. Daktec Bewust Groen werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij 10 jaar* dakgarantie bij gelegde groendaken. Overweegt u zonnepanelen of eerst een renovatie van het dak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home VVE’s