Retentiedaken

Retentiedaken

Een retentiedak valt onder de categorie waterdaken/blauwe daken en hebben als primaire functie het bergen van water. Bij Daktec hebben we ons gespecialiseerd in retentiedaken. Onze specialisten kennen ondertussen voor iedere situatie een geschikte oplossing. 

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze retentiedaken. Heeft u liever dat we direct voor u aan de slag gaan? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende dakinspectie aan. 

Waarom zou u voor een retentiedak gaan?

Een retentiedak heeft als functie het opslaan van regenwater en/of het vertraagd afvoeren hiervan. De voornaamste reden om voor een retentiedak te gaan is het ontlasten van het riool. De financiële schade, de schade aan het milieu door riolen die overlopen en het ongemak van ondergelopen straten zorgen voor de behoefte om het riool te ontlasten. Lees snel verder over de vele voordelen van een retentiedak en check of uw dak geschikt is.

Bewust groen in een verstedelijkt stadsbeeld

Op een retentiedak wordt een waterbergend pakket aangebracht. Dit wordt gedaan door kratten op de dakconstructie te leggen die een groot waterbergend vermogen hebben. Het water in deze kratten wordt vastgehouden of vertraagd afgevoerd. Op de kratten constructie komt een groen dak, zoals een sedumdak, groendak of daktuin, te liggen dat gebruik maakt van het water eronder. Zo kiest u ook bij een retentiedak eveneens voor bewust groen.

Draagkracht

Een retentiedak kan op diverse daken worden toegepast, waaronder op de genoemde sedumdaken, groendaken en daktuinen maar ook op dakterrassen en parkeerdekken. Onder deze bovenste laag worden substraat-, filter- en drainagelagen aangebracht, die het regenwater vasthouden. Vanzelfsprekend is dat het systeem volledig waterdicht moet worden geïnstalleerd.

Vanwege het gewicht van het water is niet elk dak geschikt als retentiedak. Zo moet het dak van beton zijn en het gewicht (minimaal 100kg/m²) kunnen dragen.

Uw retentiedak aanleggen door Daktec?

Overtuigd van de voordelen van een retentiedak? Ontdek of uw dak geschikt is met onze vrijblijvende dakinspectie. Bij vragen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier, telefonisch op 085 760 52 42 of per mail op info@daktec.nl.

Daktec Bewustgroen groene dakbedekking groendak
Home Retentiedaken