Sedumdaken

Daktec is dé specialist op het gebied van daken, waaronder sedumdaken

Sedumdaken

Zoals de naam het al zegt is een sedumdak een dak waar sedum overheen groeit. Nu horen we u al denken, maar wat is sedum dan? Sedums zijn vetplantjes. Plantjes die vocht opnemen in hun bladeren. Deze plantjes zijn heel erg sterk, zo sterk dat ze tegen warmte en enkele weken droogte kunnen. Ideaal voor op het dak!

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze sedumdaken. Heeft u liever dat we direct aan de slag gaan? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende dakinspectie aan. 

Waarom zou u voor een sedumdak gaan?

Een sedumdak vangt water op, biedt voedsel en kan verkoelend werken in de zomer. Omdat u met een sedukdak ook nog eens zorgt voor meer groen in uw buurt, draagt u met planten op uw dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Ontdek nu meer voordelen en check of uw dak geschikt is.

Bewust groen in een verstedelijkt stadsbeeld

Met een sedumdak maakt u de keuze voor bewust groen. Zo helpt u de natuur een handje, voornamelijk wanneer u in een stedelijk gebied woont. De reden hierachter is dat bedreigde vogels en bijen een sedumdak kunnen gebruiken om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Daarnaast zit er nog een ander groot voordeel aan het kiezen voor bewust groen, namelijk dat de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Zo kunnen sedumdaken naast CO² ook stikstofoxiden, fijn stof en andere schadelijke stoffen opnemen. Uit onderzoek blijkt dat een dak van 2.000m² sedum jaarlijks 4.000kg aan fijnstof afvangt. Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling die ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Uw huis wordt beter geïsoleerd

We begrijpen het als u liever kijkt naar uw individuele voordelen dan naar statistische getallen. Naast een verbeterde luchtkwaliteit heeft een sedumdak echter nog meer voordelen, bijvoorbeeld een verbeterde isolatie van het huis. Wist u dat de temperatuur van een traditioneel grijs dak tot maar liefst zeventig graden Celsius kan oplopen? De oorzaak hiervan is dat een grijze of zwarte dakbedekking bijna alle zonne-energie absorbeert en naar de onderliggende dakconstructie geleidt. Een sedumdak, een dak bestaande uit planten, absorbeert daarentegen maar zestig procent van de zonne energie en geleidt slechts dertien procent van de opgenomen energie naar de daklagen onder de vegetatie. Vegetatie is de begroeiing van één of meer plantensoorten in een natuurlijke samenstelling. Als u graag meer informatie wilt over de isolatie van uw huis door een sedumdak neem dan gerust contact met ons op.

Een verbeterde geluidsisolatie

Een sedumdak biedt extra isolerend vermogen. De isolatie tegen contactgeluiden, zoals regen, hagel en/of vogels, zijn uitstekend. De geluiddemping door een sedumdak is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de dikte van de substraatlaag. Wanneer de substraatlaag van het dak dikker wordt dan zal de geluidsisolatie toenemen. De substraatlaag is een arme voedingsbodem van korrels, die geschikt is voor sedum. Een substraatlaag is onderhoudsarm. Dit wil zeggen dat u er weinig onderhoud aan heeft. Nog een mooi voordeel van het plaatsen van een sedumdak.

Gesubsidieerd vanuit de gemeente

Vaak kunt u via de gemeente subsidie krijgen voor het aanleggen van een sedumdak. Hierdoor krijgt u een deel van uw investering terug. U kunt voordat u een sedumdak laat aanleggen gerust contact met uw gemeente opnemen om te controleren of er subsidie gegeven wordt. Geen zin om contact op te nemen met uw gemeente? Geen probleem, wij onderzoeken graag voor u of in uw specifieke gemeente subsidie wordt gegeven.

Een sedumdak laten aanleggen door Daktec?

Overtuigd van de voordelen van een sedumdak? Ontdek of uw dak geschikt is met onze vrijblijvende dakinspectie. Bij vragen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier, telefonisch op 085 760 52 42 of per mail naar bewustgroen@daktec.nl

Daktec Bewustgroen groene dakbedekking groendak
Home Sedumdaken