Een daktuin is niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan een gebouw. Ook biedt het milieu-, sociale en economische voordelen. Bij Daktec Bewust Groen richten wij ons op het transformeren van ongebruikte dakoppervlakten in levendige groene oases. Ideaal voor zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.


Waarom kiezen voor een daktuin?

  • Milieuvriendelijk: daktuinen dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en verhoogt de biodiversiteit
  • Energiebesparing: een daktuin biedt een extra isolatielaag. Dit kan helpen om de energiekosten (extra) te verlagen. Daarnaast dempt het sedum geluid van buiten.
  • Verlengde levensduur: door de bescherming tegen weersinvloeden kan een daktuin de levensduur van het dak aanzienlijk verlengen. Dit brengt ook een waardevermeerdering van het pand met zich mee!
  • Sociale waarde: een daktuin kan als een gemeenschappelijke ruimte dienen. Hierdoor wordt de sociale binding binnen bijvoorbeeld een complex met (sociale) huurwoningen versterkt.


Een daktuin met Daktec Bewust Groen

Ieder project betreft maatwerk. Dat begrijpen wij bij Daktec Bewust Groen als geen ander. Daarom denken wij mee en werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers om hen een passende groendakoplossing te bieden die zowel duurzaam als economisch voordelig is. Wij helpen u graag van voorbereiding tot uitvoering en oplevering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Samen zorgen we ervoor dat uw daktuin letterlijk en figuurlijk tot leven komt.

Uw groendak, onze hoogste prioriteit