Daktuinen

 

Daktuinen

Daktec is dé specialist op het gebied van daken, waaronder daktuinen. Daktuinen en dakterrassen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Eén van de oorzaken is dat daktuinen in het stadsbeeld voor groen zorgen. Met een daktuin kunt u het gevoel hebben dat u midden in de natuur staat. Lees snel verder over waarom u een daktuin zou laten aanleggen door Daktec Bewust Groen.

Waarom zou u voor een daktuin gaan?

Bewust groen in een verstedelijkt stadsbeeld
Eén van de vele voorkomende reden is het genoemde (bewust) groen in een stadsbeeld. Daktuinen maken het leven in een stad aangenamer. Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat het leuker is om naar bloemen en planten te kijken dan naar een laag zwart bitumen. Steden waarin geïnvesteerd wordt in daktuinen realiseren een betere luchtkwaliteit. Naast CO² kunnen daktuinen ook stikstofoxiden, fijn stof en andere schadelijke stoffen opnemen. Statistisch gezien zou een dak van 2.000m² gras jaarlijks 4.000 kg aan fijnstof afvangen. 

Uw huis wordt beter geïsoleerd
Naast luchtverbetering heeft het laten plaatsen van een daktuin meer voordelen. Zo gaat er minder energie verloren, omdat een daktuin goed isoleert en de ideale aanvulling is op een bestaande dakisolatie. Daarnaast wordt de levensduur van een dak verhoogt, omdat een daktuin de dakbedekking beschermt. Het dak is minder onderhevig aan extreme temperaturen en UV-stralen slaan niet meer ‘meedogenloos’ in op de dakbedekking. Het resultaat? Een levensduur verlenging van pakweg 20 tot 30 jaar.

Uw huis heeft betere geluidsisolatie
Zeker op plaatsen met veel omgevingsgeluiden is de dempende werking van een daktuin erg welkom. Hoe dikker de ‘substraatlaag’, des te beter de geluidsisolatie. 

Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Uw groendak, onze hoogste prioriteit