Daktuinen

Niet meer weg te denken uit het straatbeeld

Daktuinen

Daktec is dé specialist op het gebied van daken, waaronder daktuinen. Daktuinen en dakterrassen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Eén van de oorzaken is dat daktuinen in het verstedelijkte straatbeeld voor groen zorgen. Met een daktuin kunt u immers het gevoel hebben dat u midden in de natuur staat. Daktec weet hier alles van! Lees snel verder over waarom u een daktuin zou laten aanleggen door Daktec.

Waarom zou u voor een daktuin gaan?

Er zijn tal van uiteenlopende redenen waarom u voor een daktuin zou kunnen gaan. Vier van de belangrijkste criteria vindt u hieronder.

Bewust groen in een verstedelijkt stadsbeeld

Eén van de vele voorkomende reden is het genoemde (bewust) groen in een verstedelijkt stadsbeeld. Daktuinen maken het leven in een stad aangenamer. Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat het leuker is om naar bloemen en planten te kijken dan naar een laag zwart bitumen. Steden waarin geïnvesteerd wordt, door o.a. subsidies, in daktuinen realiseren een betere luchtkwaliteit. Naast CO² kunnen daktuinen ook stikstofoxiden, fijn stof en andere schadelijke stoffen opnemen. Statistisch gezien zou een dak van 2.000m² gras jaarlijks 4.000 kg aan fijnstof afvangen. Dat is goed, aangezien fijnstof ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Uw huis wordt beter geïsoleerd

We begrijpen het als u liever kijkt naar uw individuele voordelen dan naar statistische getallen. Gelukkig zijn er ook voor u voldoende redenen aanwezig, naast luchtverbetering, voor het laten plaatsen van een daktuin. Zo gaat er minder energie verloren, omdat een daktuin beter isoleert en de ideale aanvulling is op een bestaande dakisolatie. Daarnaast wordt de levensduur van een dak vergroot, omdat een daktuin de dakbedekking beter beschermt. Het dak is minder onderhevig aan extreme temperaturen, vrieskou in de winter en heet in de zomer, en UV-stralen slaan niet meer ‘meedogenloos’ in op de dakbedekking. Het resultaat? Een levensduurverlenging van pakweg 20 tot 30 jaar.

Uw huis heeft betere geluidsisolatie

Zeker op plaatsen met veel ‘lawaai’ is de dempende werking van een daktuin een zegen. Hoe dikker de ‘substraatlaag’, des te beter de geluidsisolatie. Een grondlaag van 20cm doet het aantal decibels tot 46 dB dalen.

Gesubsidieerd vanuit de gemeente

We haalden in het begin van het artikel aan dat er subsidie op het aanleggen van daktuinen wordt gegeven door gemeenten. Wilt u hier graag meer over weten? U kunt, voordat u een daktuin laat aanleggen, gerust contact met ons opnemen om te controleren of er subsidie gegeven wordt in uw gemeente. We zoeken het graag voor u uit!

Laat uw daktuin aanleggen door Daktec

Overtuigd van de voordelen van een daktuin? We helpen u graag een volgende stap te zetten. Bij Daktec starten we altijd met een dakinspectie. Zo brengen we exact in kaart wat uw mogelijkheden zijn.

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, telefonisch op 085 760 52 42 of per mail op info@daktec.nl.

Dakterras aangelegd door Daktec
Home Daktuinen