Zonnepanelen

Met zonnepanelen laat u uw dak voor u werken. Benut ongebruikte ruimte voor het opwekken van stroom.

Zonnepanelen

Verduurzaam uw huis met zonnepanelen. Zo draagt u bij aan een groenere samenleving en bespaart u op uw energierekening. Met de expertise van onze partner Breman Installatietechniek op het gebied van zonnepanelen en de kundigheid van Daktec kunt u er van op aan dat de aanleg en voorbereiding met de grootst mogelijke zorg wordt uitgevoerd.

Bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Van de klassieke pannendaken tot platte daken. Ook wanneer u een dak heeft met veel schaduwinval kunt u met power optimizers toch een gunstig rendement behalen.

Laat uw dak vooraf inspecteren door onze dakexperts. Zo weet u zeker dat uw dak geschikt is voor zonnepanelen en voorkomt u problemen in de toekomst. Vraag vandaag nog uw dakinspectie aan.

Kiest u voor zonnepanelen op uw nieuw te realiseren dak? Dan zorgt Daktec dat de dakbedekking hier optimaal tegen bestand is. Zo worden lekkages en overbelasting voorkomen.

Zonnepanelen geplaatst door Daktec

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen er ten eerste voor dat uw energiekosten per jaar verminderen, maar met zonnepanelen stijgt ook uw woningwaarde. Dus als u uw woning verkoopt is die nu automatisch meer waard. Daarnaast levert u ook een bijdrage aan beter milieu en is uw huis duurzamer met zonnepanelen. 

Rendement op zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen om financiële redenen is altijd een goed idee. Laten we het rendement vergelijken met de gemiddelde rente die u krijgt op uw spaarrekening. Op uw spaarrekening krijgt nu waarschijnlijk een gemiddelde rente van rond de 0,01 %. Terwijl u op zonnepanelen een rendement krijgt van rond de 5,5%. ‘’Maar voor die 5,5% moet ik eerst investeren’’, hoor ik u denken. Maar nadat u uw terugverdientijd voorbij bent gegaan, is die rendement puur voor uw portemonnee en daar kan geen bankrekening tegen op. 

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd wordt bepaald door de totale investering gedeeld door de jaarlijkse opbrengsten van de zonnepanelen. Over het algemeen is de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Maar dit verschilt per situatie. 

zonnepanelen op bedrijfspand

Kosten zonnepanelen

Om de kosten te bepalen van zonnepanelen op uw huis kunt u het beste contact leggen met ons. Wij kunnen dan specifiek voor uw dak een inschatting maken wat uw kosten zullen zijn. 

Subsidies zonnepanelen

Nu zijn er helaas geen landelijke subsidies beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen. Wel zijn er verscheidene financiële regelingen die u kunnen helpen met het aanschaffen van zonnepanelen. Zoals de btw terug vragen over de aankoop van uw zonnepanelen. Ook kunt u uw gemeente raadplegen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een subsidie.

Maar Daktec biedt ook aan om samen met u te onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op en verdiepen ons graag in uw situatie.

Offerte zonnepanelen

Voor een offerte kunt u het beste contact met ons nemen. Samen komen wij tot een oplossing die gunstig is voor u. 

 

Zonnepanelen installeren

Om te kijken of het mogelijk is om zonnepanelen te installeren op uw dak, wordt er eerst gekeken naar uw dak zelf. Wat voor hoek heeft uw hellende dak, heeft u genoeg ruimte op uw dak, hoe staat de schaduw op uw dak, in welke windrichting staat uw dak en wat voor soort dak u heeft zijn allemaal aandachtspunten waar wij naar kijken. 

Maak vandaag nog een afspraak voor een dakinspectie om te kijken of uw dak geschikt is om zonnepanelen op te installeren. 

Zonnepanelen monteren

Wanneer een afspraak gemaakt is, wordt er een voorstel gedaan over hoe uw zonnepanelen gemonteerd worden. Wij adviseren u erop dat u kijkt naar welke plaatsing het meeste rendement levert in plaats van welke plaatsing de minste kosten levert. Want als u een laag rendement heeft, duurt het langer voordat u uw kosten hebt terugverdient. 

Levensduur van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben over het algemeen een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Maar dit hangt af van de kwaliteit zonnepanelen die u heeft aangeschaft. Des te hoger de kwaliteit des te hoger de levensduur van zonnepanelen. 

Installateur voor zonnepanelen

Er bestaan doe-het-zelf pakketten voor het installeren van zonnepanelen. Maar bij Daktec raden wij aan om toch uit te besteden. Want alleen specialist weet hoe een zonnepaneel het beste geïnstalleerd moet worden om het beste rendement eruit te halen. Op deze manier verdient u sneller uw kosten terug dan dat u het zelf zou doen.

Maar bovenal is een zonnepaneel laten installeren door een monteur veel veiliger. In het nieuws komt regelmatig voor dat bij iemand de zonnepanelen van het huis waaien of dat ze brandgevaar opleveren. Om dit soort situaties te voorkomen adviseren wij voor uw eigen veiligheid om het installeren van zonnepanelen uit te besteden aan specialisten.

 

Zonnepanelen installeren door Daktec

Bij Daktec werken wij voor zonnepanelen samen met Breman Installatietechniek. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw zonnepanelen het beste gemonteerd worden voor het hoogste rendement. Bij Daktec gaan wij zorgvuldig te werk met het modernste en hoogwaardigste materiaal. En daarmee installeren wij uw zonnepanelen veilig en efficiënt. Wilt u dat wij gelijk voor u aan de slag gaan? Neem dan snel contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Zonnepanelen